Biografie

Van jongs af aan ben ik creatief actief en in 2010 begon ik serieus met schilderen. Daarnaast ben ik ruim 30 jaar ontwerper en eigenaar van grafisch ontwerpbureau Tweed in Waverveen. Ik ben actief als mede-organisator van atelierroute KunstRondeVenen.

Mijn opleiding heb ik genoten aan de Grafische MTS in Amsterdam en aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Indertijd schilderde ik onder andere bij Atelier De Kromme Mijdrecht en bij Classic Art Atelier in Maarssen.

Ik werk zowel autonoom als in opdracht. In dat laatste geval maken we eerst een afspraak om de wensen door te spreken, na goedkeuring op een eerste schets ga ik aan de slag om een uniek schilderwerk naar wens te maken. Daarbij vraag ik uiteraard de nodige artistieke vrijheid, maar toon tegelijkertijd dezelfde professionele benadering als bij mijn ontwerpwerk.

Geïnspireerd door toevallige scenes in de kleine natuur om mij heen schilder ik mijn eigen versie hiervan op doek. Bomen in een veld met koolzaad of fluitenkruid, een kronkelend weggetje met bomen, een berm vol wilde bloemen of papaver. Als ik er langsloop of -fiets maak ik een simpel kiekje. In mijn atelier werk ik het, soms pas maanden later, uit in mijn eigen stijl: korte streken met de platte kwast. Meestal in acryl, omdat dit het beste bij mijn manier van schilderen past. Met dit ‘grof pointilleren’ maak ik een impressie van wat ik waarnam. Soms blijf ik hierbij dicht bij de werkelijkheid en soms abstraheer ik het tafereel. Ik probeer het beeld meestal terug te brengen tot de essentie. Streek voor streek kom ik zo tot het resultaat dat ik hebben wil. Een meditatief proces dat eigenlijk altijd leidt tot een zeer kleurrijk resultaat: mijn gekleurde wereld!

 

Prijzen

  • Groene Hart Kunstprijs 2015 - 5e prijs vakjury
  • Competitie Classic Art Atelier / Hanneke Naterop - 4e prijs
  • Kunstetikettenwedstrijd 2014 - winnaar
  • Groene Hart Kunstprijs 2013 - 3e prijs vakjury, 6e publieksprijs, 11e online publieksprijs


Voor meer informatie en contact:
Marcel Straver
Cliffordweg 50
3646 AH Waverveen
06 31920768
info@marcelstraver.nl

Lid NABK (Nationale Associatie voor Beeldend Kunstenaars)
Lid BOK (Beroeps Organisatie Kunstenaars)
Lid IWS Holland (International Watercolor Society Holland)

In mijn atelier/studio (foto Arthur van der Kooij).
In mijn atelier/studio (foto Arthur van der Kooij).
Detail zelfportret in aquarel.
Detail zelfportret in aquarel.

sitemap Schilderijen Marcel Straver
kernwoorden
 
Deze website wordt onderhouden met cms pprzz® een product van ontwerpbureau TWEED in Vinkeveen sitemap sluiten